bolle wangen

Tantes knepen me altijd in mijn wangen. “Wat een lekkere bolle toet heeft ze toch” en later “Goh.. nu zijn ze toch niet meer zo dik hè”, dat soort teksten werden boven mijn hoofd uitgesproken naar mijn moeder. Alsof ik niet al genoeg richting trauma werd gedreven door de maffia van de GGD met hun heilige groeicurves. En door die vreselijke gymlessen op de lagere school. Slangetje door het klimrek – onmogelijke opgaaf met mijn postuur, touwklimmen pfff ik zie me nog bungelen daar onderaan op de knoop. Zo waren er wel meer momentjes in mijn jonge bestaan waarin ik bruut werd geconfronteerd met mijn mollige voorkomen.

Uiteindelijk kwam dat allemaal vanzelf goed. Ik ben nooit de slankste geweest maar zeker geen dikkerd. Zo vanaf de veertig begon het puppyvet definitief uit mijn gezicht te verdwijnen, eigenlijk best een mooie bijkomstigheid van het ouder worden vond ik. Maar nu ik inmiddels 50x de kerst heb meegemaakt staan de vouwen permanent in mijn hoofd. Dus toch maar eens een geheel informatief cosmetisch consult afgesproken bij die slimme dermatoloog hier om de hoek. Die heeft het hectische ziekenhuisleven ingeruild voor een schuurtje met een tandartsstoel, een doos vol injectables en een grote kassa.

kassa

Ik was te naïef. Dacht met hier en daar een prikje en een vullertje in de grootste kreuken de boel wel wat op te kunnen laten fleuren. “Nou nee” zei de dame resoluut. “Zo rond deze leeftijd krijg je te maken met VOLUMEVERLIES en dat vel dat eerst om je wangen zat, dat hangt nu rond je mond”. Dus. Hier was duidelijk een grove ingreep nodig. Twee hele spuiten vulmiddel moesten mijn wangen weer doen opbollen en dan zouden die nare kraters rond mijn mond vanzelf wat leuker gaan hangen. Een kleine duizend euro zou het maar kosten, mazzelaar die ik was want daar was de 20% oktoberkorting dan al vanaf.

Ik heb de mevrouw eens goed bekeken, ze had zichzelf duidelijk ook bediend. Ik vond het een raar gezicht. Het zag er onnatuurlijk uit, een beetje oedeem-achtig. Zoals de opgezette vocht-arm van mijn moeder, maar dat dan in je gezicht. No way dat ik terug ga naar die bolle wangen van toen, ben er net vanaf! “Mag ik er even over nadenken?”, zei ik vriendelijk tegen de opgeblazen snoet. Met gierende banden het terrein verlaten.

vorkje prikken in het chique Bloemendaal

Noem Bloemendaal en de gemiddelde Nederlander krijgt visioenen van peperdure villa’s, dikke bolides, kortom een oord voor de happy few. Klopt. Rij er vooral eens doorheen (Hoge Duin en Daalseweg bijvoorbeeld), je kijkt je ogen uit. Toch heeft ook dit dorp gewoon een Blokker en een patatzaak. Lees meer